Όμηρος Τσάπαλος

Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας

Γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα, όπου και αποφοίτησε το 2009 με βαθμό “Άριστα”.

Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο London School of Economics and Political Science (LSE) στο γνωστικό αντικείμενο της Πολιτικής Επικοινωνίας όπου και αποφοίτησε το 2011.

Έχει εργαστεί στα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας (2011-2012 και 2014) και Εξωτερικών (2012-2013) ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης Επικοινωνίας και Τύπου.

Έχει εργαστεί επίσης ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης Επικοινωνίας στο Γραφείου του Έλληνα Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας (2014-2016)

Απο το 2014 εργάζεται παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα σε εταιρίες Πολιτικής και Εταιρικής Επικοινωνίας και Στρατηγικής (Spin Communications, Strategycom)

Έχει συμμετάσχει είτε ως διοργανωτής είτε ως ομιλητής σε πλήθος σεμιναρίων κατάρτισης πολιτευτών και δημοσίων προσώπων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό και έχει συνεργαστεί για τον σκοπό αυτό με πολιτικά Ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Αντενάουερ, το Ίδρυμα Νάουμαν, το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης κα.

Τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει ως Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας σε πλήθος προεκλογικών εκστρατειών σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο όπως και σε εσωκομματικές εκλογές.

Είναι κάτοχος Αριστείου Πολιτικής Επιστήμης, Υπότροφος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης, Υπότροφος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και κάτοχος τριών βραβείων Επίδοσης και Αριστείας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

 

Στο πλαίσιο του διήμερου Σεμιναρίου ο Όμηρος Τσάπαλος θα καλύψει με την παρουσίαση του τα εξής:

-Κατάρτιση Οδικού Χάρτη μιας ολοκληρωμένης προεκλογικής στρατηγικής βήμα προς βήμα. Από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μέχρι το βράδυ των εκλογών

-Δημιουργία πολιτικού προφίλ και διαφοροποίηση του υποψηφίου από τους αντιπάλους

-Παρουσίαση βασικών αρχών και εργαλείων Πολιτικής Επικοινωνίας

-Πολιτικός λόγος και επιχειρήματα. Τι λέω, πώς το λέω και πότε το λέω